×

Fout

[sigplus] Ernstige fout: Afbeeldingsmap moet een een relatief pad vanaf de basis map van de afbeeldingen zijn.

[sigplus] Ernstige fout: Afbeeldingsmap moet een een relatief pad vanaf de basis map van de afbeeldingen zijn.

Het Schaakkwartier 1 - Oostermoer 2, gespeeld op 2 november 2010

Eerste wedstrijd van seizoen eindigt in grote nederlaag: 5½ - ½.

Vol goede moed gingen we op weg naar Grijpskerk, alwaar ons de schaakvereniging Het Schaakkwartier verraste met een training aan de jeugd voorafgaande aan hun club- en competitieverplichting. De spelers voor het 2de team bestaan dit jaar uit: Albert Koenes, Nico van Huizen, Peter Weites, Robert van Straten, Dick Siebelink en Atze Dijkstra.

Allereerst was Peter gereed met zijn partij aan bord 6. Het werd een trieste partij die niet helemaal lekker verliep voor hem. In de opening gaf hij in een benarde situatie al een pion weg. De kracht-zetten bleven uit bij Peter die hij normaal wel zou doen. Aan het eind zette hij zijn koning ook open en bloot op het bord en konden de stukken in de doos.

Dick aan bord 3 stond in zijn partij in het begin ijzersterk door een pluspion. Hij hield goed vol, maar hij moest zijn hoofd koel houden. Dan wil je het wel eens roepen naar Dick, "geen materiaal cadeau geven" maar toen zette hij zijn dame op een plek neer waar een vijandige pion de dame onschadelijk maken. Het is nog geen 5 december Dick.

Nico aan bord 1 speelde een gelijkopgaande strijd die in een gelijkspel leek te gaan eindigen. Zijn tegenstander gaf pardoes een belangrijke pion op zijn koningsvleugel weg. Althans, zo leek het. Het bleek echter een vooropgezet plan om met een paar slimme zetjes al zijn stukken in optimale positie te manoeuvreren. Na een torenoffer gevolgd door het binnenvallen van de zwarte dame bleek de witte koning ondekbaar mat te gaan.

Albert aan bord 2 speelde een gedegen partij, maar kon op het laatst door sterk spel van de tegenstander niet onder een verlies uit.

Daarna was de partij van Atze aan bord 5 afgelopen. Na een wat vreemde aktie in de opening met een reizend paard door de tegenstander, kon Atze daar niet van profiteren. Door de open structuur van de witte stukken van Atze zaten er diverse mogelijkheden in om zowel links als rechts binnen te vallen. Helaas had de tegenstander dit goed door. Regelmatig werd er een stuk geruild en na verlies van een pion tegen een dubbelpion werd er na een verassende zet van Atze remise door de tegenstander aangeboden, wat geaccepteerd kon worden.

Als laatste was Robert nog bezig en ook deze partij leek in de richting van een duidelijke remise te gaan. Helaas koos Robert op het laatst bij een grote afruil een verkeerde volgorde en kon hij opgeven met een stuk achter.

Uiteindelijk dus een smadelijk verlies van 5½ tegen ½. Gezien het grote ratingsverschil van meer dan 100 punten per bord te verwachten, maar het valt je toch wel tegen. De volgende wedstrijd is thuis tegen Bedum op 2 december. Hopelijk doen we het dan beter.

Atze Dijkstra

  Het Schaakkwartier 1640 - Oostermoer 2    1541 5½ - ½
 1. Henk Kuperus    1682 - Nico van Huizen  1644 1 - 0
 2. Derk Schuttel   1762 - Albert Koenes   1650 1 - 0
 3. Arjen Admiraal   1754 - Dick Siebelink   1478 1 - 0
 4. Tom Hartholt    1567 - Robert van Straten 1519 1 - 0
 5. Harold Admiraal  1654 - Atze Dijkstra   1444 ½ - ½
 6. Wout Admiraal   1420 - Peter Weites    1512 1 - 0

Zie de Nosbo-site voor de stand en andere gedetailleerde uitslagen.

{gallery}Schaakkwartier1Oostermoer2{/gallery}