×

Fout

[sigplus] Ernstige fout: Afbeeldingsmap moet een een relatief pad vanaf de basis map van de afbeeldingen zijn.

[sigplus] Ernstige fout: Afbeeldingsmap moet een een relatief pad vanaf de basis map van de afbeeldingen zijn.

Oostermoer 2 - Bedum 1, gespeeld op 2 december 2010

Zeer teleurstellend optreden van Oostermoer 2 tegen Bedum

Afgelopen donderdag 2 december moest Oostermoer 2 aantreden tegen de verse degradant uit de 1e klasse: Bedum. Uitslag: 0 - 6.

Ondanks het feit dat we wisten dat Bedum aan ieder bord een veel hogere rating had dan onze spelers, hadden we toch gehoopt hier en daar een (half) puntje mee te snoepen.

 • Aan bord 6 was Peter als eerste klaar. In een Russische opening ging het goed voor Peter, maar kon hij geen profijt halen uit een paar slordigheden van de tegenstander. In het middenspel liet hij zich echter verschalken door een pion te pakken en een vorkje tegen te krijgen en was het gelijk einde oefening.
 • Bord 1 werd bezet door Albert Koenes, die al in de opening geen ruimte vond en opgescheept werd met een geïsoleerde centrumpion. Door de voortdurende druk van de tegenstander liep Albert steeds achter de feiten aan. Uiteindelijk moest hij opgeven, doordat belangrijke pionnen sneuvelden en het eindspel verloren was.
 • Aan bord 2 speelde Nico van Huizen met zijn favoriete kleur wit. Na een aanvankelijk gelijk opgaande strijd kreeg zijn tegenstander in het middenspel steeds meer vat op de stelling, niet op de koningsvleugel zoals gebruikelijk, maar op de damevleugel. Nadat de eerste gaten in de stelling waren geschoten, was er voor hem geen houden meer aan en moest de koning worden omgelegd.
 • Bord 4 werd bezet door Atze Dijkstra, die na een vroeg paardoffer voor 2 pionnen een mooie koningsaanval kreeg. Zijn tegenstander verdedigde echter zeer correct en toen Atze een paard als Sinterklaascadeau weggaf, was het eigenlijk al gebeurd. Hij probeerde nog wat met de open lijnen voor de torens, maar was niet bij machte nog iets te forceren.
 • Aan bord 3 speelde Dick Siebelink ditmaal een gedegen partij. Maar ook hier gaf de tegenstander geen krimp en kwam Dick eigenlijk steeds een tempo te kort. Uiteindelijk gaf de hogere kwaliteit van de tegenstander de doorslag.
 • Als laatste was invaller Dick Hummel gereed met zijn partij. In een gelijk opgaande wedstrijd wist Dick niet snel genoeg te profiteren van een besluiteloze tegenstander. Hij zette een mooie koningsaanval op, maar die kon net op tijd door de tegenstander ontzenuwd worden door een sterke loperzet. Daarna ging het nog even gelijk op maar steeds meer moest Dick oppassen voor tegenstoten. Na een inslag met schaak met de dame nabij de koning was het over. Jammer voor Dick en voor ons, want er had meer in gezeten. Bij dezen willen we Dick nog bedanken voor zijn inzet, om als invaller bij ons mee te spelen, terwijl hij ook de volgende dag met Oostermoer 3 alweer aan de bak moest.

Alles met elkaar staan we dus teleurstellend op de laatste plaats in klasse 2B, maar we weten dat we de twee sterkste tegenstanders nu gehad hebben. De volgende wedstrijden zijn meer van belang en de eerstvolgende is maandag 17 januari tegen DAC in Delfzijl.

Atze Dijkstra

  Oostermoer 2    1541 - Bedum       1732 0 - 6
 1. Albert Koenes   1650 - Luc Hofstra    1880 0 - 1
 2. Nico van Huizen  1644 - Marcel Kuipers   1938 0 - 1
 3. Dick Siebelink   1478 - Gerard Bakker   1657 0 - 1
 4. Atze Dijkstra   1444 - Theo Smit     1662 0 - 1
 5. Dick Hummel    1518 - J.N.T. Schuit   1627 0 - 1
 6. Peter Weites    1512 - Antoon Wever    1630 0 - 1

Zie de Nosbo-site voor de stand en andere gedetailleerde uitslagen.

{gallery}Oostermoer2Bedum1{/gallery}