×

Fout

[sigplus] Ernstige fout: Afbeeldingsmap moet een een relatief pad vanaf de basis map van de afbeeldingen zijn.

[sigplus] Ernstige fout: Afbeeldingsmap moet een een relatief pad vanaf de basis map van de afbeeldingen zijn.

Oostermoer 2 - Middelstum 2, gespeeld op 17 februari 2011

Oostermoer 2 klimt naar 5e plaats met eenvoudige overwinning op Middelstum 2 : 4 - 2

Donderdag 17 februari stond voor het tweede team de thuiswedstrijd tegen Middelstum 2 op het programma. In aansluiting op de winst in de vorige ronde tegen DAC 2 en in de wetenschap dat het eerste team in en tegen Middelstum 1 met ruime cijfers had gewonnen gingen we vol goede moed ten strijde.

Nico kwam zoals gewoonlijk sterk uit de opening, maar wist daar in het middenspel opnieuw geen passend vervolg aan te geven. Zijn remiseaanbod werd door de tegenstander in dank aanvaard.

Peter speelde een partij met sterk wisselende kansen. Aan onze stamtafel kwamen zowel berichten binnen als “Peter staat veel beter en gaat winnen” maar ook als “Peter heeft de verkeerde zet gedaan en gaat verliezen”. De uiteindelijk overeengekomen remise moeten we dan ook maar als terechte uitslag beschouwen.

Inmiddels had Albert aan het eerste bord, na een matige opening, in het middenspel kans gezien om zijn tegenstander een stuk te ontfutselen. Zoals altijd in het schaakspel moet je zo’n voordeel dan vervolgens ook nog maar even in winst weten om te zetten. Albert liet zich deze kans echter niet ontnemen en dwong in het eindspel zijn tegenstander op de knieën, daarmee Oostermoer op een 2-1 voorsprong brengend.

Dick had in de loop van zijn partij een kwaliteit voorsprong veroverd. In een kansrijk uitziend eindspel bleek zijn tegenstander met een zwarte loper en een koning in de juiste positie precies net alle cruciale velden onder controle te kunnen houden, waardoor Dick niet met zijn toren binnen kon vallen en uiteindelijk moest berusten in remise.

Robert speelde een degelijke partij, waarbij uiteindelijk ook een terecht gelijkspel op het scorebord kwam.

Voor de slagroom op de taart zorgde teamtopscorer Atze. Ook hij had in het middenspel een vol stuk buitgemaakt. Hoezeer zijn tegenstander ook weerstand bood, Atze hield alles keurig onder controle. In de slotstand ging zijn tegenstander in hopeloze positie door de vlag.

In een wedstrijd waarin de overwinning geen moment in gevaar is geweest resulteerde dat in de eindstand van 4-2.

Nico van Huizen


  Oostermoer 2    1529 - Middelstum 2    1388 4 - 2
 1. Albert Koenes   1636 - Joop Naaijer    1467 1 - 0
 2. Nico van Huizen  1629 - A.G. Koster    1494 ½ - ½
 3. Dick Siebelink   1467 - S. Gerbens     1470 ½ - ½
 4. Atze Dijkstra   1445 - Ben Sloot        1 - 0
 5. Peter Weites    1488 - J.P. van Melle   1220 ½ - ½
 6. Robert van Straten 1508 - Jan van den Berg  1291 ½ - ½

Zie de Nosbo-site voor de stand en andere gedetailleerde uitslagen.

Zie de website van Middelstum voor hun verslag.

{gallery}Oostermoer2Middelstum2{/gallery}