SISSA 4 - Oostermoer 2, gespeeld op 15 april 2011

Oostermoer 2 kansloos tegen koploper SISSA 4

Afgelopen vrijdag mocht Oostermoer 2 aantreden tegen de koploper Sissa 4.

Voor het eerst gingen we met z’n allen in één auto om op die manier de teamspirit te versterken. Het heeft helaas niet geholpen. Albert Koenes was afwezig vanwege een stuk miscommunicatie, maar gelukkig was Martin van Timmeren bereid om de plek op te vullen; dit ondanks het feit dat hij de avond ervoor ook al meegedaan had met Oostermoer 3.

Als eerste was het Dick Siebelink aan bord 4 die zijn koning om moest leggen. Na wat onnauwkeurigheden in het middenspel was het gelijk over en uit.

Toen kwam Peter Weites, op verzoek en met toestemming aan bord 1 tegen de hoogste ratinghouder, met het verzoek of hij remise mocht accepteren. Dat werd direkt goed gevonden en aldus scoorde Peter een prima half punt tegen zo’n sterke tegenstander. Hoera voor Peter.

Vervolgens kon Nico van Huizen aan bord 3 het na een goed begin niet bolwerken toen de tegenstander het initiatief over nam.

Robert van Straten kwam aan bord 6, zoals bij hem wel meer voorkomt, in tijdnood. Toen hij ook nog de goede voortzetting miste was er geen houden meer aan.

Aan bord 5 kon Atze Dijkstra het lang volhouden met gelijk opgaande strijd. Uiteindelijk werden tussen de 35ste en 40ste zet niet steeds de besten gekozen. Beide spelers hadden hier last van zo bleek uit de analyse na afloop. Atze kon zijn aanval op de vijandige koning echter niet doordrukken en kon na de eerste de beste tegenstoot opgeven.

Tenslotte mocht Martin van Timmeren aan bord 2 het aanzien van de nederlaag nog iets bijkleuren, maar hij stond nu niet echt florissant. Gelukkig voor hem en Oostermoer 2 blunderde zijn tegenstander een toren weg. Hier maakte Martin gretig gebruik van en speelde de partij gedisciplineerd uit tot winst.

Een verlies derhalve van 4½ tegen 1½. Opvallend was nog dat het team van Sissa met drie dames en drie heren "gemengd" speelde. Toch wel een fenomeen dat niet veel voorkomt.

16 mei is de laatste gezamenlijke speelronde in Delfzijl. Voor Oostermoer 2 staat er niet veel meer dan de eer op het spel, want door de andere uitslagen kunnen we niet meer degraderen en ook niet meer promoveren, maar dat laatste wisten we al langer.

Atze Dijkstra


SISSA 4				1585	Oostermoer 2			1522	4½-1½
Elias Oude Brunink		1814	Peter Weites			1488	 ½-½
Annemarie Avezaat		1566	Martin van Timmeren		1592	 0-1
Paul van Velthoven		1472	Nico van Huizen			1629	 1-0
Anne Nagel			1568	Dick Siebelink			1467	 1-0
Johan Visser			1577	Atze Dijkstra			1445	 1-0
Sophie Welling			1511	Robert van Straten		1508	 1-0

Zie de Nosbo-site voor de stand en andere gedetailleerde uitslagen.