×

Fout

[sigplus] Ernstige fout: Afbeeldingsmap moet een een relatief pad vanaf de basis map van de afbeeldingen zijn.

[sigplus] Ernstige fout: Afbeeldingsmap moet een een relatief pad vanaf de basis map van de afbeeldingen zijn.

Oostermoer 2 - Staunton 3, gespeeld op 17 mei 2011

Mooie 4-2 overwinning van Oostermoer 2 op Staunton 3

Gezamenlijk hebben we besloten wie op welke bord ging zitten. We reden met z’n allen in één auto naar Delfzijl toe om daar in de gezamenlijke ronde aan te treden tegen Staunton 3.

Staunton kwam op bord 1 niet aantreden. Daar zou Ronald Linger spelen tegen Peter Weites, maar de teamleden zeiden dat hij vanuit Utrecht moest komen, maar later op de avond werd gezegd dat die niet kwam, dus zodoende een gratis punt voor Peter. Peter nam zodoende even de teamleiding op zich.

Na ca. een uur en 30 minuten kwam Albert achter bord 3 vandaan met een mooi punt. Dit ging lekker gelijk op totdat zijn tegenspeler een geïsoleerde dubbelpion kreeg en daar pootte Albert zijn paard voor, dit werd alsmaar beter voor Albert, het eindspel kreeg hij een vrijpion die na promotie met schaak behaald werd. Albert, mooi eruit getikt deze partij.

Nico van Huizen nam bord 4 voor zijn rekening, met een gelijkopgaande stelling, er werden trucjes uitgehaald van beide kanten maar die leverden niet veel op en Nico hield een goede remise.

Daarna leek Martin van Timmeren op bord 2 vol in de aanval te gaan, het begin ging gelijk op. Hier werd door Martin mooi doorgedrukt om een aanval te maken, dacht eerst even een pion te kunnen winnen maar de tegenspeler voerde even de druk op, Martin moest 1 van de 2 pionnen in het doosje zien verdwijnen door een mooie zet van zijn tegenspeler. Er drong een pion met 2 torens daar achter zijn stelling binnen, toen ook het paard en dame erbij kwamen en ook nog die pion op de vijandelijke 2e rij stond met een penning die ook nog eens dreigde, gaf Martin het op.

Atze Dijkstra speelde op bord 5 een gelijk opgaand begin, die ook op gelijk spel door bleef gaan. Hij zag al dat er na 2½ uur het al 2½-1½ stond in voordeel van ons, ook hier werd remise besloten.

Dick Siebelink speelde op bord 6 in het begin goed, won een kwaliteit doordat zijn tegenspeler zich had ingegraven, dat is voor Dick als een vette kluif. Na nog wat krachtzetten van zijn tegenspeler, hield Dick zijn hoofd goed koel; dat staat hem te prijzen, want dat was het afgelopen jaar wel eens anders. Toen in het eindspel, met een toren en pion tegen loper, Dick de druk opvoerde, gaf zijn tegenspeler zich gewonnen. Klasse Dick met het behalen van dat ene maar o zo belangrijke punt, en hierbij dus 4-2 als einduitslag.

We zijn hierdoor op een 5de plaats in de 2de klasse B geëindigd met evenveel punten als nummer 4 en maar 1 punt minder dan nummer 3.

Peter Weites


  Oostermoer 2    1543 - Staunton 3     1618 4 - 2
 1. Peter Weites    1488 - NO           1 - 0 Regl.
 2. Martin van Timmeren 1592 - Poppe Dijkhuis   1754 0 - 1
 3. Albert Koenes    1636 - Jan Hollander   1644 1 - 0
 4. Nico van Huizen   1629 - Hans van Steenis  1705 ½ - ½
 5. Atze Dijkstra    1445 - Henk Woudsma      ½ - ½
 6. Dick Siebelink   1467 - Uuldrik Groeneveld 1367 1 - 0

Zie de Nosbo-site voor de stand en andere gedetailleerde uitslagen.

{gallery}Oostermoer2Staunton3{/gallery}