×

Fout

[sigplus] Ernstige fout: Afbeeldingsmap moet een een relatief pad vanaf de basis map van de afbeeldingen zijn.

[sigplus] Ernstige fout: Afbeeldingsmap moet een een relatief pad vanaf de basis map van de afbeeldingen zijn.

Roden 2 - Oostermoer 2, gespeeld op 25 februari 2013

Onverwacht gelijkspel in uitwedstrijd tegen Roden 2

Zonder al te veel vertrouwen in een goede afloop vertrok het 2e team op maandag 25 februari naar Roden om daar in de 5e ronde van de competitie aan te treden tegen het plaatselijke 2e team. Tegen deze op papier sterkere opponent en met twee invallers in het team leek hoop op een goede uitslag nauwelijks gerechtvaardigd. Toch keerden de Zuidlaarders met een verdienstelijk gelijkspel huiswaarts.

Aan bord 3 trad Dick Siebelink, na wekenlange afwezigheid, aan voor zijn eerste externe wedstrijd voor het tweede team dit seizoen. Dick bleek duidelijk nog niet in goeden doen en verloor al snel een stuk en niet veel later nog meer materiaal, waardoor verder spelen geen zin meer had.

De opgelopen achterstand werd heel snel ongedaan gemaakt door Peter Weites, die het deze keer weer eens aan het eerste bord mocht proberen. Peter belandde in een technisch middenspel, waarin hij op een gegeven moment een volle toren buit wist te maken na een dubbelaanval op beide torens. De resterende stelling leverde verder geen problemen meer op en Peter sleepte de winst bekwaam binnen.

Remko Bosscher kwam aan bord 5 in een erg gesloten stelling terecht, waarin uiteindelijk alleen nog maar wat heen en werd geschoven door beide spelers. Een remise was het logische gevolg.

{gallery}2013-Roden2-Oostermoer2{/gallery}

Ook invaller Jan Nijveen haalde aan het laatste bord een verdienstelijke remise. Aanvankelijk wilde zijn tegenstander van een gelijkspel nog niets weten, maar toen ook aan dit bord verder geen voortgang meer werd geboekt kwam de tegenstander zelf met het aanbod, hetgeen door Jan werd geaccepteerd. (2-2)

Inmiddels zag het er aan bord 4 bij Stefan Oosting niet meer al te florissant uit.Er werd een Italiaanse opening gespeeld waarbij al snel een grote afruil volgde. De partij ging redelijk gelijk op en een spoedige remise lag in het verschiet. Na een misrekening van Stefan ging echter opeens een stuk verloren en daarmee tevens de partij.

Toen was alle hoop gevestigd op Derk Vegter. In zijn partij aan bord 2 was sprake van een onregelmatige opening, waarbij beide spelers geen gelegenheid kregen te rokeren. De tegenstander van Derk lukte dat zelfs helemaal niet meer. Derk wist eerst een pion van zijn opponent te veroveren en nadat de witte stelling eenmaal was opengebroken kon de partij vakkundig naar winst worden gespeeld.

Eindstand: 3-3.

Met dit onverwachte gelijkspel op zak kijken we vol vertrouwen uit naar de laatste twee wedstrijden die dit seizoen nog op het programma staan. Te beginnen op donderdag 21 maart met de thuiswedstrijd tegen Groningen 3.

Nico van Huizen


	Roden 2			1544	Oostermoer 2	1434	3	3
1.	Jan van Spijker		1590	Peter Weites	1535	0	1
2.	Ale Bakker		1633	Derk Vegter	1566	0	1
3.	Theo Wolthekker		1507	Dick Siebelink	1468	1	0
4.	Arnold Meijster		1529	Stefan Oosting	1364	1	0
5.	Arend van der Burgh	1498	Remko Bosscher	1340	½	½
6.	Henk Kouwenberg		1506	Jan Nijveen	1328	½	½

Zie de NOSBO-site voor de stand en andere gedetailleerde uitslagen.